OVER MPG

Mijn Positieve Gezondheid in ontwikkeld door Institute for Positive Health en gebaseerd op ‘Positieve Gezondheid’. Dit is een nieuw begrip in Nederland. Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben en niet ziek zijn.
Positieve gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Ook mensen met een (chronische) ziekte kunnen zich gezond voelen.
Zij kunnen zich aanpassen aan de veranderingen in hun leven.
U kent vast wel iemand met een lichamelijke of geestelijke beperking die zich toch goed voelt. Of een ouder persoon die zich nog prima weet te redden, ondanks de problemen die ouderdom met zich mee brengt. Positieve gezondheid gaat niet over het ontkennen van ziekte, beperkingen of problemen, maar over hoe goed je daarmee om kunt gaan.

Disclaimer
Het Institute for Positive Health (IPH) heeft de test ontwikkeld samen met een groep experts en ervaren gebruikers. De test is geen ‘gevalideerd meetinstrument’. Dit betekent dat er nog verder wetenschappelijk onderzoek nodig is om de methode op juistheid te beoordelen. Daarom gaat het wetenschappelijk onderzoek door. Het copyright © is van IPH.

Wilt u meer weten over het concept ‘Positieve Gezondheid’, neem dan een kijkje op de webpagina van Institute for Positive Health,